Simon Keizer

Simon Keizer Bio Foto

Biografie

Simon Keizer wordt op 16 mei 1984 geboren in Volendam - het dorp dat dan al bekend staat om zijn muzikale successen.

Simon heeft een bovenmatige interesse in muziek, hoewel hij als achtjarige eerst nog met tegenzin pianolessen volgt. Op zijn twaalfde pakt hij voor het eerst zelf een gitaar op en dat bevalt hem beter. Als Simon zestien jaar oud is vormt hij met zijn klasgenoot Nick Schilder een muzikaal duo tijdens een kerstviering op de middelbare school. In datzelfde jaar schrijft hij zijn eerste liedje.

Simon Keizer Bio Foto

Dit liedjesschrijven komt in een stroomversnelling als hij op z’n achttiende Jan Smit ontmoet. Voor en met Jan Smit schrijft hij talloze liedjes. Als hij eenentwintig jaar oud is komt in 2006 het debuut album van Nick & Simon uit bij het platenlabel Artist & Company. Sindsdien zijn ze niet meer uit de album charts weg te denken.

Elf nummer één albums later geeft Simon in 2022 bij Nick aan dat hij wil stoppen met het duoschap. Ter afsluiting spelen ze in april 2023 zes keer in een uitverkocht Ahoy hun afscheidsconcerten.

Simon Keizer Bio Foto

Simon gunt zichzelf vervolgens alle ruimte om – met name mentaal – alles op een rijtje te zetten. Het is een proces waar hij op de achtergrond al jaren mee bezig is, maar waar nu alle tijd voor wordt ingeruimd. Zelf schat hij in dat hij minimaal twee jaar in de luwte zal vertoeven, maar na acht maanden kruipt het bloed waar het niet gaan kan.

Met hernieuwd inzicht pakt hij na lange tijd weer eens een gitaar in handen, en zonder moeite beginnen ideeën te stromen. Vanuit dit enthousiasme ontstaan meerdere interessante schrijfsessies waar weer mooie liedjes uit ontstaan. Liedjes die hij niet voor zichzelf wil houden, maar graag met zijn trouwe following deelt.

Simon Keizer Bio Foto
Simon Keizer Bio FotoSimon Keizer Bio FotoSimon Keizer Bio Foto
Door op "Toestaan" te klikken, stemt u in met het opslaan van cookies op uw apparaat om het gebruik op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en ons te helpen bij onze marketinginspanningen.